1. Τι πρέπει να φέρω μαζί μου κατά την είσοδό μου στο ίδρυμα;
  • Τίποτε άλλο εκτός από την ένδυση και την υπόδηση που χρησιμοποιείται και τα απαραίτητα προσωπικά σας αντικείμενα. Επίπλωση και άλλα ογκώδη αντικείμενα δεν χρειάζονται, αφού το ιδρυμά μας παρέχει πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με όλες τις ανέσεις

 2. Τι πρέπει να κάνω με τα φάρμακα που παίρνω τακτικά;
  • Με την είσοδο σας στο ίδρυμα θα παραδώσετε τα φάρμακα σας στον γιατρό, ώστε να αναλάβουν οι νοσηλευτές μας πια να σας τα χορηγούν την κατάλληλη ώρα και μέρα, χωρίς εσείς να χρειάζεται να θυμάστε ακριβώς ποτέ και τι πρέπει να παίρνετε. Δεν πρέπει να κρατήσετε μυστικό από τον γιατρό και τους νοσηλευτές του ιδρύματος, οτιδήποτε έχει σχέση με την φαρμακευτική σας αγωγή σας και την υγεία γενικότερα.

 3. Τι περιλαμβάνει η νοσηλεία;
  • Καθημερινά πραγματοποιείται μέτρηση πίεσης, σακχάρου, θερμομέτρηση κλπ και παρακολούθηση όλων των ζωτικών σημείων και πιθανών αλλαγών στην συμπεριφορά τους.
   Παροχή πρώτων βοηθειών, διαδικασία ανάνηψης ασθενών, αναρρόφηση, κλπ είναι πράξεις που γίνονται καθημερινά και ανακουφίζουν κατά το δυνατόν τους ασθενείς. Το ίδρυμα διαθέτει αρκετά υποστηρικτικά μέσα όπως καροτσάκια, ανυψωτικό γερανό για τους κατάκοιτους, συσκευές μέτρησης σακχάρου, καρδιογράφο, συσκευές παροχής οξυγόνου, νεφελοποιητές κλπ.

 4. Θα πρέπει να πηγαίνω στο ΙΚΑ ή σε άλλο ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, για να μου συνταγογραφούν τα φάρμακα μου;
  • Όχι. Θα το κάνει το προσωπικό του ιδρύματος χωρίς εσείς να χρειασθεί να μετακινηθείτε ή να ανησυχείτε για αυτό.

 5. Μπορώ να επισκέπτομαι τους συγγενείς και τους φίλους μου όποτε θέλω και να με επισκέπτονται και αυτοί;
  • Ναι, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του Κέντρου είστε ελεύθεροι να φεύγετε, όταν οι καιρικές συνθήκες αλλά και οι δυνάμεις σας το επιτρέπουν, αλλά και να σας επισκέπτονται φίλοι και συγγενείς όποτε εσείς το επιθυμείτε.

 6. Ποια είναι η διατροφή που προσφέρετε στους τροφίμους;
  • Το ίδρυμα σιτίζει τους τροφίμους του με καλομαγειρεμένο φαγητό από φρέσκα υλικά βάσει προγράμματος και των οδηγιών του ιατρού αφού ληφθούν υπ’ όψη τόσο η κατάσταση υγείας των τροφίμων και κατά το δυνατόν οι προσωπικές τους προτιμήσεις.
   Το διαιτολόγιο είναι πλούσιο τόσο όσον αφορά την ποιότητα όσο και την ποσότητα των προσφερομένων υλικών. Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δηλ. όλες οι απαραίτητες ομάδες τροφίμων πλουτίζουν το καθημερινό τραπέζι σε όλα τα γεύματα.
   Στα κατάκοιτα άτομα αλλά και σε αυτά που χρειάζονται γενικότερα βοήθεια, εξαντλούνται όλα τα περιθώρια για την σίτισή τους και την προσφορά πολύτιμων συστατικών: ρευστή τροφή, τάισμα με σύριγγα, βιταμίνες κλπ.